„Милостивият” Надал даде 4 гейма на Вердаско (ВИДЕО)



28-04-2012 17:45 | Станко Димов

Рафаел Надал и Давид Ферер ще определят шампиона от турнира на клей в Барселона. Това стана факт, след като световният №2 Надал прегази с 6:0, 6:4 „редовния си клиент” Фернандо Вердаско.

Това беше 13-ти двубой между двамата, а Рафа записа 13-та победа. Още по-брутални са показателите им на клей, където Надал продължава да няма загубен сет от Вердаско.

Победата бе 20-та поред за Матадора на червени кортове. Последната загуба на Рафа на любимата му настилка датира от преди близо година, когато отстъпи на финала в Рим пред Новак Джокович.

"Победата е още по-специална, защото идва у дома. Във финала трябва да съм перфектен, защото ще играя с един от най-добрите играчи в света. Ще бъда агресивен и се надявам Давид да няма най-добрия си ден," пожела си Надал.

Това бе и 76-а поредна победа на Рафаел Надал само през месец април. "Каквото и да стане сега, стартирам чудесно сезона на клей," обобщи Рафа.

За съжаление на безпристрастните зрителите, и за разлика от първия полуфинал, двубоят между Надал и Вердаско не предложи никаква интрига. Рафа взе първия сет с 6:0 след 29 минути игра. Забележително обаче е друго. В първите 4 гейма Вердаско бе спечелил колосалните 3 точки!

В началото на втория сет се случи „мини-чудо”, като Вердаско взе първите си два сервис-гейма и поддържаше равенство в резултата. Все пак обаче пробивът не закъсня и малко след това Надал успя да поведе – 3:2. До края Матадора не позволи на съперника да върне пробива и след 6:0, 6:4 си гарантира участие на финал.

В неделя Рафаел Надал ще излезе на финал в турнир за 69-ти път в кариерата си. До момента той има 47 трофея (47:21). На клей обаче показателите са коренно различни – 37 мача, при 33 титли и едва 4 загуби.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини