Гришо взриви зала "София" с победа



05-03-2010 18:40 | Станко Димов

Най-добрият български тенисист Григор Димитров изравни резултата в двубоя с Монако за купа "Дейвис", след като спечели с лекота срещата си с Тома Оже. Гришо се наложи с 6-4, 7-5, 6-3, като показа стабилна и разнообразна игра през целия мач. Той взриви публиката с невероятните си отигравания, особено във важните точки в края на сетовете.

 

Българинът бе по-добрият играч на корта и заслужено поведе в резултата. В началния сет Димитров осъществи пробив в 10-ия гейм, след като на няколко пъти преди това близо до такъв. При точката за сетбол Григор завърши с убийствен минаващ удар - 6:4.

 

Вторият сет премина през обрати и драматични епизоди. При резултат 2-2, Оже направи първия си пробив, а няколко гейма по-късно, при 5-4, сервираше за сета. В този момент обаче Гришо вдигна оборотите и върна пробива без да загуби точка, с което изравни резултата. Той поведе с 40:0 и и при решителната точка с брутален бекхенд изравни, тъй като притесненият Оже дори не уцели топката.

 

Гришо се възползва от психологическото предимство, взе си подаването и поведе с 6:5. Той "натисна газта" и при подаването на Оже, успявайки отново да го пробие. Особено впечатляваща бе последната точка, която той спечели с красив лоб.

 

Димитров започна силно и третия сет, като осъществи и затвърди пробив още в началото, след което поведе с 3-0 гейма. До края на мача интрига нямаше, а Оже сякаш се бе примирил с победата на далеч по-младия си съперник.

 

Сервирайки за мача при 5:3, Григор заби два страхотни аса, а след това бе детска игра да приключи с 6:3.

 

По-рано днес българският отбор загуби първия сблъсък с Монако. Тодор Енев допусна драматична загуба с 2:3 сета от Бенжамен Балере в мач, който tennis24.bg също проследи на живо.

 

Утре е двубоят на двойки. За българите е сигурно, че ще играе Григор Димитров, а ситуацията около Тодор Енев не е ясна, тъй като той получи някаква травма след тежката битка в първата среща. За Монако също до последно може да има изненада в състава.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини