В Румъния определиха Григор Димитров като "Федерер на Балканите" (СНИМКИ)



24-04-2012 19:20 | Николай Драгиев

Където и да отиде Григор Димитров, той предизвиква много емоции и то предимно положителни в тенис феновете. Така бе и в Румъния, където той игра на местния турнир в Букурещ през тази седмица.

Пред Тенис24 редица румънски журналисти коментираха, че са респектирани от качествата на българина. Димитров е бил представен на румънската публика като "Балканският Федерер".

Популярни в Румъния са и колегите на Григор от академията на Патрик Муратоглу. Самият Муратоглу също е предизвикал сериозен интерес в Букурещ.

Разбира се, освен изявите на Григор на корта, коментари и то дори повече предизвиква поведението му извън корта. Особено коментирана е евентуалната му връзка с бившата номер 1 Серина Уилямс, каквито спекулации се появиха наскоро.

Също така румънските журналисти отчитат, че не се случва често чужд състезател от малка страна като България да има толкова фенове по трибуните. Самият Гришо също остана впечатлен от родната агитка, която го подкрепяше с възгласи "Григор, Григор".

"Наистина съм много щастлив от подкрепата, която получих. Съжалявам, че може би малко ги разочаровах, но се надявам догодина да се представя по-силно тук," заяви самият Димитров.

А иначе в Букурещ изключително се вълнуват и преди предстоящия демонстративен мач между някои легенди на тениса. На корта в Букурещ ще излязат в мач на двойки Илие Настасе, Джон МакЕнроу, Мансур Бахрами и Андрей Павел.


Шоуто по местния канал Sport.ro предвещава да е грандиозно.




 

Снимки: Тенис24 и Sport.ro

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини