Григор Димитров: Изцяло аз съм виновен за загубата (ВИДЕО)



24-04-2012 01:43 | Николай Драгиев

Григор Димитров призна, че е разочарован от загубата си от Ксавие Малис на старта на ATP турнира в Букурещ след 2:6, 4:6.

Въпреки неприятното поражение Димитров ще има повече време за подготовка за мачовете за Купа "Дейвис" за  България в началото на май.

"Малко разочарован съм. Той изигра страхотен мач, докато аз направих много грешки в самото начало. В края също ми бе трудно да играя - имах възможности, не се възползвах и загубих," анализира Григор в интервю на корта.

Любопитното е, че Григор е познато лице в Румъния и местните зрители също са били разочаровани от невъзможността да го видят по-дълго в игра. В тяхна чест, а заради не малката българска агитка в Букурещ, Григор обеща да се появи на този турнир и догодина.

"Това бе един от тези дни, в които нищо не ти се получава. Пропусках много. Беше ми трудно срещу него. Той игра добре, има много опит. Знае как да отиграва топката, как да сервира в определени моменти. Изцяло моя вина е, че загубих днес. Виня единствено себе си," обобщи още Димитров.

Григор бе попитан и за някои добри негови мачове през годината и победите над състезатели от топ 10 от ранга на Марди Фиш и Томаш Бердих.

"Тези срещи бяха от голямо значение за мен, натрупах опит. В момента играя добре. Хубаво е да играя срещу момчетата от топ 10. Никога не знаеш кога ще имаш късмет. Тези победи са хубави, но аз не съм доказал нищо все още. Моята мечта? Да спечеля турнир от Големия шлем," обясни още Гришо.

Любопитната румънска репортерка не спести на Григор и въпрос за Серина Уилямс, с която българинът е свързван от медии отвъд Океана най-вече.

"Всичко е наред, но нищо специално. Не знам защо всички търсят нещо в това. Прави се някаква история от нищото. В края на краищата всичко е наред," опита се да обясни Григор.

На 27-и април Гришо вече ще е България, за да се готви с тима на България за Купа "Дейвис", воден от капитана Огнян Илиев.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини