ВИДЕО: Ранно отпадане за Григор Димитров в Букурещ



23-04-2012 19:59 | Станко Димов

Григор Димитров отпадна рано от турнира на клей в Букурещ (АТР 250), след като загуби в първи кръг от Ксавие Малис - 2:6, 4:6. Двамата премериха сили на централния корт, а срещата продължи малко повече от час.

На трибуните в румънската столица имаше и двадесетина български привърженици, чиято подкрепя на няколко пъти звучно огласи централния корт.

За жалост обаче Димитров не показа най-добрия си тенис, от което опитен боец като Малис се възползва по най-добрия начин. В следващите дни Димитров ще се завърне в България, където ще се включи в лагера на националния отбор за двубоите от Купа "Дейвис" в началото на май.

Ксавие Малис спечели жребия преди началото на мача и избра да посреща. И явно имаше защо. Още в първия гейм белгиецът проби подаването на Димитров и поведе в резултата. Това стана не без помощта на българина, който сдаде гейма с двойна грешка.

В следващите минути двамата взимаха лесно подаванията си, за да се стигне до "решителния" седми гейм, в който Малис проби за втори път.

Комфортна преднина от 5:2 се оказа напълно достатъчно за опитния белгиец, който приключи първия сет след 28 минути игра. Големият проблем пред българина в първата част бе началният удар, където той беляза по-малко от 50% успеваемост.

За жалост след подновяването на играта картината на корта не се промени особено. Отново Малис бе този, който първи стигна до точки за пробив и се възползва от нея. Гришо загуби подаването си в третия гейм, а с жестовете си показваше, че никак не е доволен от играта си. Гримасите не бяха случайни и десетина минути по-късно вторият пробив бе факт, с което преднината на Малис набъбна на 4:1 гейма.




Малко по-късно Малис сервираше за мача, но допусна няколко непредизвикани грешки и позволи на Димитров да върне единия пробив - 3:5, което "събуди" родната агитка на трибуните. При 5:4 Малис имаше труден гейм, в който се наложи да спасява и точка за пробив, но в крайна сметка съумя да затвори мача - 6:2, 6:4.

Снимки: Тенис24!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини