Най-тъжната победа за Новак Джокович (ВИДЕО)



19-04-2012 19:41 | Станко Димов

Новак Джокович осъществи най-тъжната победа в кариерата си. Сърбинът записа пълен обрат в двубоя срещу Александър Долгополов – 2:6, 6:1, 6:4, като по този начин си гарантира място на четвъртфинал на турнира в Монте Карло.

Джокович обаче едва ли ще се радва много на успеха си, тъй като в навечерието на двубоя разбра, че е загубил своя дядо Владимир, който днес е починал. Както е известно Джокович никога не е криел тясната връзка между дядо и внук и многократно е обявявал, че в лицето на дядо си вижда своя герой.

Ноле научи новината по време на рутинната си тренировка, като според очевидци е напуснал със сълзи на очи корта. В един момент дори днешният двубой и цялото участие на Джокович в Монте Карло бе поставено под въпрос, предвид тъжната новина и психологическото състояние на сърбина.

Ноле обаче стисна зъби и въпреки всичко излезе на корта и записа победа. Очаквано в началото на двубоя Джокович не бе на себе си и набързо допусна загуба на първия сет с 2:6. Световният №1 записа нетипично много грешки – 17, срещу едва 6 уинъра. Определено в този момент мислите на сърбина бяха някъде далеч от централния корт в Монте Карло.

През втората част Джокович осъществи ранен пробив, след което до края на сбърка – 6:2. Някъде в този момент над Княжеството заваля дъжд и двубоят бе прекратен. След като битката се поднови, мачът вървеше гейм за гейм. При 4:4 Джокович направи решителен пробив, след което със сервис на своя страна довърши съперника си.

В спор за място на полуфинал световният №1 ще се изправи срещу Робин Хаасе (Холандия), който се справи с Томас Белучи (Бразилия).

 



 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини