ВИДЕО: Джокович започна сезона на клей с победа



18-04-2012 14:47 | Станко Димов

Новак Джокович записа изразителна победа в първия си двубой на клей за сезона. Сърбинът се наложи с 6:1, 6:4 над 44-ия в ранглистата Андреас Сепи, като по този начин се класира за трети кръг на „Мастърс 1000” турнира в Монте Карло.

Въпреки категоричния резултат, превъзходството на Джокович далеч не бе толкова изявено. Сепи направи няколко запомнящи се отигравания, особено в близост до мрежата, и като цяло оказа съпротива на световния №1.

Освен това италианецът имаше и няколко точки за пробив, които в първия сет пропиля лековато. Все пак класата на Джокович си каза думата. Сърбинът натисна газта когато трябваше и в крайна сметка взе своето без да хаби излишни усилия и физическа енергия.

Следващото препятствие пред Ноле ще бъде Александър Долгополов, който по-рано през деня се наложи с 6:2, 5:7, 6:1 над Бърнард Томич.

По-късно днес в игра ще видим шампионът за последните 7 години Рафаел Надал. Испанецът ще има за съперник Ярко Ниеминен (Финландия). Надал и Джокович са в двата края на схемата и могат да се срещнат само на финал в турнира.


ТЕНИС НА ЖИВО

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини