Джокович: Надал е Краля на клея, това е фактът!



17-04-2012 10:26 | Станко Димов

Ще сложи ли Новак Джокович край на победната серия на Рафаел Надал в Монте Карло? Това е въпросът, който вълнува най-много тенис феновете по света в последните дни. Както е известно световните №1 и №2 тази седмица ще стартират сезона на клей с „Мастърс 1000” турнира в Княжеството, където Надал е шампион за последните 7 години.

„Фактът е, че той (Надал) вероятно играе най-добрия си тенис тук, заедно с Париж. Печелил е турнира 7 пъти поред. От една страна тук условията най-много пасват на стила му на игра. Кортовете са по-бавни от тези в Мадрид и Рим, където има по-голяма надморска височина. Така че този факт вероятно работи в негова полза”, анализира успехите на Надал в Монте Карло световният №1 Новак Джокович.

„Вече играхме финал тук през 2009-та година. Получи се добър мач, но Надал е огромно предизвикателство на клей. Той е Краля на клея. Той е най-добрият тенисист за всички времена на тази настилка и един от най-добрите в историята като цяло. Това говори достатъчно за него”, коментира сърбинът, демонстрирайки огромен респект към подгласника си в ранглистата.

Триумфът на Надал в Монте Карло миналата година дойде в отсъствието на Джокович. В следващите два турнира на клей от „Мастърс 1000” серията – в Мадрид и Рим, двамата играха на финал, като и в двата случая победите и титлите бяха за Джокович.

„Знаейки, че съм победим Рафа на тези финали миналата година ми вдъхва сериозна увереност. Това е настилка, на която аз се развивам и израствам. През последните няколко години в Сърбия клей-кортовете са основната ни настилка. Свикнах да играя на червено и ми харесва. Миналата година се представих отлично, надявам се да продължа в същия дух и този сезон”, коментира Джокович.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини