Надал: Нямам титла от 10 месеца, но колко финали имам?



17-04-2012 10:00 | Станко Димов

7-кратният победител в турнира Monte-Carlo Rolex Masters Рафаел Надал сподели в понеделник, че за него е „удоволствие да се върне в един от най-добрите клубове в света”. Говорейки за Тhe Monte-Carlo Country Club, където има 39 победи и 1 загуба, световният №2 коментира следното:

„Това е турнир, в който аз имам много история. Това е мястото, където имам най-големи успехи, затова съм много щастлив и развълнуван отново да играя тук. Мисля, че до момента се представям успешно тук, разбира се и с помощта на късмета, но също така и заради условията. Вярвам, че винаги играя най-добрия си тенис точно тук”.

Въпреки бруталната си доминация на червени кортове, Надал сподели, че има нужда от време да навлезе във форма. „Трябва ми време, часове на корта. Имам нужда от двубои, от много тренировки, за да се чувствам уверено на корта. Не мога просто да се разхождам около корта и да се надявам, че играта ми ще бъде наред. Започнах да тренирам преди четири дни, затова трябва да бъда търпелив и подготвен за сряда”, сподели Рафа.

25-годишният испанецът има 231 победи и 18 загуби на клей-кортове в кариера си, в това число 32 титли, което го извежда на първо място за всички времена (като успеваемост на клей).

„Винаги съм нервен преди началото на турнир. Имам много успехи на клей, затова искам да се представя добре и сега. Не съм спечелил титла от 10 месеца, но на колко финала играх? Пред последните 3 години играх на най-големите турнири срещу най-силните тенисисти. Знам, че предизвикателството е по-голямо, ако искам да спечеля тази надпревара”, каза още Надал.

Пътят за Рафа към 20-ата му „Мастърс 1000” титла тази седмица започва от двубой с финландеца Ярко Ниеминен.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини