Чичо Тони: Следващите седмици са фундаментално важни за Надал



06-04-2012 18:48 | Николай Драгиев

Треньорът на Рафаел Надал - Тони Надал коментира ситуацията около неговия роднина и наболелия проблем с лявото коляно. Според чичо Тони ситуацията при Рафа се влошава от специалните стелки, които носи, а не толкова от твърдите настилки.

"Рафа е в период на възстановяване. Лечението вече е приложено и очакваме до няколко дни да започнем тренировки. Вероятно първата тренировъчна сесия ще бъде в сряда и ще видим как ще бъдат нещата.

"Докторите ни казаха, че трябва да следваме специална програма и че подобен проблем изисква и доста почивка. Ще имаме 6 или 7 дни да се подготвим за Монте Карло," допълва той.

"Проблемът на Рафаел е не толкова с настилката, но и с факта, че носи стелки, които помагат за едни неща, но влияят на други част от тялото му."

Какво очаква чичо Тони от своя възпитаник до края на сезона? "Предстоят ни няколко седмици, които са с фундаментално важно значение за нас и ето защо трябва да сме в оптимално състояние. Оттук до Олимпийските игри има 7 години турнира. Целта е не да защитаваме точките от миналата година, а да спечелим повече от тях."

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини