Григор Димитров през май в София



04-04-2012 17:16 | Станко Димов

Капитанът на отбора на България за Купа "Дейвис" Огнян Илиев обяви номинациите за двубоите от трета група на зона "Европа" на турнира. Състезанието ще се проведе на изцяло обновения Български национален тенис център „Карлсберг” в София от 2 до 5 май.

Григор Димитров ще бъде лидер на състава. Той се завръща в отбора за първи път след 2010 година. Със своето 86-о място в световната ранглиста от 2 април Димитров ще бъде тенисистът с най-предно класиране на турнира.

Димитров има нужда от подобно участие за националния отбор, ако иска да спечели квота и да бъде част от участниците на Олимпийските игри за България през идното лято.

Огнян Илиев ще разчита също така на Димитър Кутровски (№313 в света), Димитър Кузманов (№701) и Тодор Енев (№1717).

Общо 13 отбора ще играят за Купа "Дейвис" в София.

Останалите са: Албания, Андора, Армения, Грузия, Гърция, Исландия, Литва, Македония, Малта, Норвегия, Сан Марино и Черна гора.

Съставите ще бъдат разделени на четири групи. Победителите в тях се класират за плейофите, а спечелилите в тях се изкачват във втора група на Евро-африканската зона на турнира.

Срещите за Купа "Дейвис" ще се играят в разгара на сезона на клей. Както е известно Гришо ще стартира битките на земна настилка в Монте Карло ("Мастърс 1000") след 10 дни. На 6-ти май, ден след края на двубоите за Купа "Дейвис", започва друг "Мастърс 1000" турнири - този в Мадрид. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини