Григор: Искам да си върна формата, очаквам победа срещу Монако



03-03-2010 13:50 | Станко Димов

Чувствам се добре. Не само аз, но и всички момчета в отбора сме здрави и се подготвяме сериозно за предстоящите двубои. Това каза най-добрият български тенисист Григор Димитров на официалната пресконференция преди срещите с Монако за Купа "Дейвис".

 

"Настилката в зала "София" е бърза и това донякъде е плюс за нас. Знаем, че гостите се чувстват комфортно на по-бавни настилки, като клей например." сподели още Димитров.


"Миналата година изиграхме добри мачове с Унгария. Сигурен съм, че сега сме по-опитни и знаем какво ни очаква. За един отбор е важно да е сплотен. Ние сме такива. Бате Оги (Огнян Илиев) много ни помага."

 

"Имах някои проблеми в последно време. Много ми се иска и на мен да постигам по-големи успехи. Надявам се в най-скоро време да си върна старата форма. Трябва да премина през всякакви периоди, това е един от тях. Не може успехите да дойдат изведнъж."

 

На въпрос дали има нещо специфично около френската школа тенисисти, което може да е в плюс за тях, Гришо обясни: "Ами честно казано не обичам много французи. Технични са, а и са изключително добре подготовени физически."

 

Талантът призна също, че вече работи с ракета "Уилсън", а освен това в близките седмици ще подпише нов спонсорски договор за екипировка.

 

"Замених "Хед" с "Уилсън". Вече не работя и с "Адидас". Договорът ми с тях изтече преди месец и половина. За момента не мога да кажа с коя марка ще работя в бъдеще. Имам няколко предложения, които в момента обмислям. Моята компания преговаря с различни фирми, сред тях и "Найк". Всичко зависи от представянето ми, каза още Димитров.

 

Попитан колко тежи ракетата, Гришо се пошегува: "С кордажа или без? 345 грама е."

 

Двубоите между България и Монако за Купа "Дейвис" започват в петък от 14 часа. Капитанът на нашите Огнян Илиев разчита на Григор Димитров (327-и в света), Валентин Димов (622), Тодор Енев (784) и на дебютанта Цветан Михов (937).

 

ПРОГРАМА:

Петък, 14:00 часа, Зала "София"

България - Монако, сингъл, 2 мача; Пряко по БНТ.

 

Събота, 15:00 часа, Зала "София"

 

България - Монако, двойки;

 

Неделя, 15:00 часа, Зала "София"

 

България - Монако, сингъл, 2 мача

 

Цени на билетите:


петък: 10 лв


събота: 5 лв

 

неделя: 10 лв

 

Билет за 3 дни: 20 лв

 

 

Искрен Минчев

 

Станко Димов

 

Снимка: Tennis24.bg




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини