Рафаел Надал отново напусна Маями без титла



30-03-2012 20:42 | Николай Драгиев

Рафаел Надал се отказа от двубоя си срещу Анди Мъри от полуфиналите на "Мастърс 1000" в Маями. Проблемът на испанеца е свързан с лявото му коляно, което създаваше трудности през цялата седмица в Маями.

Важно е да се отбележи, че това е едва вторият случай от 777 мача за Надал, в който той не излиза за свой мач. Предишният случай е от 2004-а в Ещорил.

Любопитното е, че турнирът в Маями е един от трите от тази категория, който Надал никога не е печелил заедно с тези в зала "Берси" и Синсинати. Също така той можеше да стане първият испанец, триумфирал в Маями.

Това означава, че Анди Мъри очаква във финалния двубой победителя от срещата между Новак Джокович и Хуан Монако. Вместо мач, Мъри ще се отправи към тренировъчния корт, за да не загуби игрови ритъм.

От своя страна Рафаел Надал не успя да защити всичките 600 точки от финала си преди година. Той ще продължи да бъде номер 2 в ранглистата и с около 900 точки пред Роджър Федерер.

Матадора ще се съсредоточи върху подготовката си за сезона на клей. Той трябва да играе първо на турнира "Мастърс 1000" в Монте Карло, който стартира на 15-и април.

Засега няма официална информация, според която мачът Джокович - Монако ще бъде преместен и това значи, че той ще стартира в 02,00 часа българско време.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини