Джокович вдига оборотите, вече е на полуфинал (ВИДЕО)



30-03-2012 07:44 | Николай Драгиев

Световният номер 1 Новак Джокович се класира за втори пореден полуфинал на "Мастърс 1000" в Маями. Той постигна убедителна победа с 6:2, 7:6 над Давид Ферер в четвъртфиналите на турнира.

Особено впечатляващ бе сърбинът в първия сет, когато рядко пропускаше топка. В него той разби Ферер с 6:2 за около 45 минути игра.

Във втория сет, подобно на Рафаел Надал вчера, Джокович пропусна да сервира за мача при 5:4 и се стигна до тайбрек. В него Ноле се наложи убедително със 7:1 точки за осмата си победа общо над Ферер.

"Той беше като стена на корта. Върна много топки. Винаги те кара да направиш допълнителен удар," обясни Джокович. "Това бе очаквано. Досега в турнира той бе повече от впечатляващ, особено срещу Дел Потро. Трябваше да играя добре, агресивно и да навлизам в корта. Това и направих."

Така Ноле ще опита да прекъсне серията си от загуби в полуфинали, каквито натрупа в Дубай и Индиан Уелс. Този път задачата му изглежда по-лесна в лицето на Хуан Монако.

Навръх 28-ия си рожден ден аржентинецът надигра Марди Фиш с 6:1, 6:3 и тотално разочарова американската публика, след като преди това се справи и с Анди Родик.

Досега Джокович е спечелил всичките си 4 мача с Хуан Монако, губейки само 1 сет.

Програмата за днес:

От 22,00 часа българско време
:
Анди Мъри - Рафаел Надал

От 02,00 часа:
Новак Джокович - Хуан Монако

 

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини