Ситуацията с лявото коляно на Надал се влошавала



29-03-2012 14:58 | Николай Драгиев

Рафаел Надал определи като "проблематичен" следващия си мач на "Мастърс 1000" в Маями. В полуфиналите на турнира Рафа трябва да спори с Анди Мъри, ако иска да играе четвърти финал във Флорида.

Причината е в болките на Надал в лявото коляно. Проблемите на световния номер 2 са се появили още преди заминаването му за САЩ, а след това и в мача с Кей Нишикори. Ситуацията не се е подобрила след близо 3 часа битка с Жо-Вилфред Цонга.

"Винаги е вълнуващо да играеш срещу някой (Анди Мъри), който те кара да даваш максимума във всяка една точка. Единственото лошо нещо е, че трябва да се възстановиш за този мач много добре. Ще бъде трудно. Лявото коляно не функционира достатъчно добре," обясни Надал.

"Коляното започна да ме притеснява още докато тренирах в Майорка, преди да дойда в Америка. Предприех лечение, но още в Индиан Уелс започна да ме боли. Вероятно е свързано с изтощителните мачове, които имах в Австралия.

"Не се чувствам перфектно и това отнема част от интензитета в играта ми. Ще се боря до последно, а след това имам 2 седмици почивка преди сезона на клей," откровен бе испанецът.

"Не знам какво ще се случи в следващия мач, но не мисля че ще съм в топ форма. Ситуацията с коляното сякаш се влошава с всяка седмица. Ако нямам подобрение, то няма да мога да победя Мъри. Но ако се почувствам по-добре, всичко е възможно," завърши още Надал.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини