Цонга изригна: Надал е толериран от съдиите (видео)



29-03-2012 14:42 | Николай Драгиев

Жо-Вилфред Цонга остана крайно недоволен от съдийството или по-точно от липсата на адекватни решения на реферите в мача му с Рафаел Надал от четвъртфиналите на "Мастърс 1000" в  Маями.

Цонга обаче не пропусна да отбележи и че неговото ниво на игра не е било достатъчно високо, за да разчита на победа над световния номер 2.

За Цонга фатално се е оказало решение на съдията Дамиан Щайнер при 4:4 в третия сет. Той се оплака и от това, че арбитрите рядко си позволяват да рискуват и да не приемат решения на своите колеги по линиите.

"По време на мача се налагаше редовно да искам "Ястребовото око" и в повечето случаи бях прав. Реферът никога не поемаше инициатива и това се случва много често в мачовете срещу Надал.

"Ако топката е близо до линията, съдията никога не я обявява за аут и решенията никога не са срещу Рафа. Ако Рафа не харесва дадения арбитър, този човек никога не води мачовете му в полуфиналите или финала.

"Трябваше да играя по-добре тази вечер, но и да следя непрекъснато мониторите. Така често губиш своята концентрация, тъй като трябва да се занимаваш с две неща," коментира недоволният Цонга.

Самият Надал отрече подобно нещо да е вярно.

"Има подобни грешки, но това не е специално заради мен. Това се е случвало много пъти," коментира Надал, визирайки мача си с Томаш Бердих на Australian Open.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини