Рафаел Надал мина и през Цонга след три часа битка (видео)



29-03-2012 08:08 | Николай Драгиев

Световният номер 2 Рафаел Надал си осигури място в полуфиналите на "Мастърс 1000" в Маями. Той стигна до трудна победа в три сета над Жо-Вилфред Цонга с 6:2, 5:7, 6:4 за почти три часа игра.

Въпреки проблемите с коляното с коляното в предишния си мач с Кей Нишикори, Надал изглеждаше в малко по-добро състояние срещу Цонга и това му позволи да издържи в 3-часовата битка с французина.

Испанецът изигра много добър първи сет, който спечели убедително с 6:2. На неговия фон Цонга бе далеч от най-добрата си форма и показа доста ниско ниво.

Особено изненадващо Цонга успя да подобри значително представянето си и изигра съвсем различен втори сет. Надал стигна до аванс от 5:3, но Цонга не се предаде и след като проби Рафа за първи път в мача, успя и да затвори сета в своя полза - 7:5.

В този период от мача Цонга спечели 5 гейма поред, преди в началото на решителния сет Надал отново да намери формата си. Испанецът имаше нужда от консултация и с физиотерапевт за проблемите с лявото коляно.

10-кратният шампион в турнири от Големия шлем стигна до особено важния за него пробив в деветия гейм на третия сет като бе подпомогнат и от двойна грешка на Цонга.

И въпреки че Цонга стигна до точки за връщането на пробива, Надал намери начин да стигна до победата в типичния си стил.

Любопитното е, че за нощната сесия в Маями публиката в Маями бе силно на градус и не създаде най-добрата възможна атмосфера за подобен тенис спектакъл.

Иначе Рафаел Надал е само на две победи от това да стане първият испанец с титла в Маями. Той също така търси първа титла за годината.

За целта Надал трябва да победи първо Анди Мъри в полуфиналите. Той води с 13:5 в общите им мачове. Все пак в мачовете на твърди кортове британецът губи само с 5:6.

Мачът ще бъде в програмата за петък.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини