Джокович и Мъри се справиха с двама от тримата мускетари - ВИДЕО



28-03-2012 01:08 | Николай Драгиев

Фаворитите за титлата на "Мастърс 1000" в Маями - Новак Джокович и Анди Мъри продължават уверено своя път напред и вече достигнаха четвъртфиналите. И двамата постигнаха победи над състезатели от Франция и в Маями засега остава единствено Жо-Вилфред Цонга от "мускетарите".

Повече трудности имаше Джокович, който се наложи със 7:5, 6:3 над Ришар Гаске. Така Ноле вече има поне четвъртфинал в последните 14 от 16 участия в турнири "Мастърс 1000".

Джокович имаше сериозни затруднения с Гаске в първия сет и още в началото изоставаше с 1:3, след като Гаске намери прекрасния си бекхенд и измъкна пробив. Световният номер 1 обаче се разигра и в крайна сметка измъкна сета със 7:5.

Играта на Гаске бе загубила своя интензитет във втория сет и той така й не бе  състояние да задържи високото ниво от първата част. Джокович се възползва и затвори мача отново в два сета.

Защитаващият титлата си сърбин очаква в четвъртфиналите Давид Ферер, срещу когото води със 7:5 в преките сблъсъци.

"Чувствам се готов за предизвикателството, физически съм подготвен. Искам да спечеля всеки един свой мач," заяви Ноле.

В същото време и Анди Мъри продължава с нова победа в два сета. Шотландецът надигра друг французин - Жил Симон с 6:3, 6:4 в битка, която бе по-тежка, отколкото резултатът предполага.

Мачът започна с гейм от 17 минути, който показа че битката от основната линия ще бъде жестока. Още в третото разиграване двамата състезатели си размениха 40 удара! И въпреки това Симон не демонстрира по време на мача, че има нужните оръжия, за да затрудни до краен предел световния номер 4.

Мъри имаше нужда от само един пробив в първата част за 6:3 в своя полза.

Британецът не даде дори възможност за пробив пред Симон, а в същото време взе подаването на французина в осмия гейм на втората част, което постижение бе и с цената на мача.

Любопитното е, че от 2008-а насам Мъри има само 1 загуба от французин в близо 40 мача.

В четвъртфиналите Анди Мъри ще играе с Янко Типсаревич. Историята на тяхното съперничество е интересна. Мъри води с 4:3, но е очевидно, че сърбинът не е от най-удобните му опоненти.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини