Димитров не издържа теста срещу Типсаревич (ВИДЕО)



27-03-2012 19:24 | Николай Драгиев

Григор Димитров приключи участието си на "Мастърс 1000" в Маями в четвърти кръг. Българинът отстъпи пред световния номер 9 Янко Типсаревич след 6:7(3), 2:6 за 80 минути игра. Така Типсаревич ще играе с Анди Мъри на четвъртфинал.

Българинът, който в Маями записа най-успешния турнир в кариерата, не бе равностоен на сърбина в по-голяма част от срещата и заслужено допусна загуба. Въпреки това за него остават позитивите от силното представяне в предходните кръгове и най-вече победата над световния номер 7 Томаш Бердих.

Димитров напуска Флорида с 90 точки за световната ранглиста, които ще му позволят да се изкачи с поне 16 места от сегашната си 101-а позиция в ATP ранглистата.

Ключов за развитието на мача бе първият сет. Двамата тенисисти стигнаха до тайбрек без нито една възможност за пробив пред някой от тях. Много по-стабилен обаче бе Типсаревич, който загуби само 3 точки на свой сервис, а в същото време печелеше 64% от разиграванията при втори начален удар на Димитров.

В тайбрека Димитров се огъна психически и направи 2 двойни грешки при положение, че в течение на предишните 6 гейма, бе пласирал 10 аса. Това натежа в крайна сметка и опитният Типсаревич се наложи със 7:3 точки. Общо в сета Димитров реализира 18 уинъра, но и 22 непредизвикани грешки при 8:6 съотношение при сърбина.

Ситуацията се влоши още на старта на втория сет, когато Типсаревич много бързо проби. Сърбинът продължаваше да получава множество лесни точки, насочвайки над 60% от ударите си на бекхенда с една ръка на Григор. Комбинацията от това му донесе комфортен аванс от 4:1, който той не допусна да му се изплъзне. Това е трета победа от три мача за Типсаревич над най-добрия българин.

Оттук нататък Григор Димитров ще може да се концентрира в изявите си в сезона на клей, както и в срещите за Купа "Дейвис" за България в края на април.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини