Един ден с ...Григор Димитров



27-03-2012 12:37 | Станко Димов

Българинът Григор Димитров е в центъра на вниманието през последните дни. При това напълно заслужено, след като взе скалпа на Томаш Бердих и се класира за четвърти кръг на „Мастърс 1000” турнира в Маями. От сайта „Тенис Спейс” се свързаха с българина, който разказа как минава ежедневието му. Димитров е категоричен, че дължи добрите си резултати на работата в академията „Муратоглу”.

„Започваме в 9 часа, загряваме 35-40 минути и след това излизаме на корта, където оставаме в следващите 2 часа. След това имаме обедна почивка, а в 15 часа отново излизаме на корта за около час, час и половина, в зависимост как съм играл сутринта”, започна разказа си Димитров.

„След това имаме сериозна фитнес-сесия. Това е най-изтощителната част от деня. След фитнеса също ни се открива малко свободно време. В академията разполагаме с физиотерапевт, така че ако имаме някакви проблеми, или просто имаме нужда от масаж, се обръщаме към него.

След това идва време за вечеря. Около 21:30, 22:00 часа заспивам, винаги става така. Понякога си казвам: „Ще играя на Play Station, но няма никакъв шанс. Най-много да се задържа 2 минутки на играта и съм заспал.

Много съм щастлив от начина на живот в академията. Хората са страхотни и наистина полагат ежедневни грижи за състезателите. Цялата структура в академията е страхотна. За мен това е може би най-добрата академия в момента, имам на разположение абсолютно всичко. Има доктори, фитнес-треньори, всичко. Не мога да намеря минуси”, разказа Димитров. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини