Анди Родик дочака своя триумф над Федерер (ВИДЕО)



27-03-2012 07:18 | Николай Драгиев

Бившият номер 1 Анди Родик постигна една от най-ценните си победи. Американецът стигна до едва трети успех от 24 мача срещу Роджър Федерер и достигна четвърти кръг на "Мастърс 1000" в Маями. Той се наложи в отделните части със 7:6(4), 1:6, 6:4 над швейцареца и прекъсна серията му от 16 поредни победи.

34-ият в света Родик най-после преоткри в играта си своя мощен сервис и форхенд, за да успее максимално да затрудни може би най-трудния си съперник в исторически план.

Родик не бе побеждавал състезател от топ 3 от 2010-а, когато се наложи над Новак Джокович. Американецът не бе печелил от 2008-а срещу Федерер, когато пак го надигра във Флорида.

"Имах своите шансове. Анди се справи добре в първия сет и успя да ме притисне в третия. Той сервира наистина добре, игра агресивно и имаше спортен шанс, когато бе необходимо.

"Това е страхотна вечер за американския тенис, предполагам, но е трудна за мен. Беше равностоен мач, който не са разви в моя полза.

"Бях малко уморен, но ми се струва, че това бе по-скоро психически, отколкото като физика," заяви 16-кратният шампион в турнири от Големия шлем.

Особено доволен от победата си бе Родик. "Беше като игра на шах. Оставах по-назад при ретурите, а това е нещо което не правех преди. В началото успях да го изненадам. Той направи промяна в тактиката си, както винаги прави, защото той е Роджър. Успя да ме постави под напрежение и спечели с 6:1 във втория. Очевидно бе, че това нямаше да работи особено дълго. Знаех, че трябва да бъда агресивен и след добрия гейм, в който пробих бе въпрос на това да сервирам успешно."

Освен всичко Родик прекъсна серията на Федерер от 77 поредни победи над играчи, които не са в топ 20, доколкото е реално да смятаме, че американецът заслужава 34-ото си място в момента.

В спор за четвъртфинал Родик ще играе с 21-ия поставен Хуан Монако. Аржентинецът победи с 4:6, 6:3, 6:4 Гаел Монфис.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини