Рафа Надал: След три финала е време за титла



24-03-2012 15:48 | Станко Димов

Рафаел Надал записа впечатляваща победа на старта на „Мастърс 1000” в Маями, след като се наложи с 6:2, 6:0 над Сантяго Хиралдо (Колумбия). Двубоят между двамата продължи едва 69 минути, което е впечатляващо за стандартите на испанеца. Въпреки категоричния резултат, Надал похвали съперника си на корта и обясни, че е имал „труден мач”.

„В началото той (Хиралдо) удряше топката много добре. Мислех, че ще бъде много труден мач. В един момент резултатът бе 2:2 гейма и 0:30 за него. Мисля, че големият плюс за мен в днешния мач бе началният удар. Успях да пласирам няколко отлични сервиса, а освен това почти не допуснах грешка.

Доволен съм, защото се възползвах от шансовете ми. Всеки път, когато можех да играя на форхенг, го правех. Поздравявам Хиралдо, той е страхотно момче и днес игра добре”, коментира в типичния си стил световният №2.

„Публиката тук е различна и специална за мен. Сред феновете има много латиноамериканци, които прибавят различна атмосфера. Обичам този турнир и ще бъда на седмото небе от щастие, ако успея да го спечеля. Играл съм три финала тук, надявам се, че поне веднъж ще вдигна и титлата”, каза още Надал.

„Очакванията ми и нагласата не са по-различни от другите турнири. Знаете, че навсякъде, където играя аз се стремя към победа. Искам да показвам най-добрия си тенис, да се раздам на корта колкото мога. Това е всичко.

Наясно съм, че турнирът в Маями е сред най-трудните в календара. Всички добри състезатели са тук и няма време за почивка. Точно затова трябва да бъда концентриран от първия кръг. Радвам се, че го показах на старта”, коментира още Надал.

 В следващия кръг испанецът ще се изправи срещу чеха Радек Щепанек.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини