Джокович: Бил съм в тази ситуация и знам как да се справя



18-03-2012 01:21 | Николай Драгиев

Световният номер 1 Новак Джокович бе видимо ядосан след поражението от Джон Иснър в полуфиналите на "Мастърс 1000" в Индиан Уелс. Въпреки че определи някои удари на Иснър в тайбрека като "случайни", Джокович похвали играта на американеца и призна, че той заслужено намира място в топ 10.

Въпреки че не успява да спечели втори пореден турнир, в който защитава своя титла, Джокович обяви че отива с голяма увереност в Маями през следващата седмица.

"Изключително тежко е, когато играеш срещу някой, който сервира в 70% от случаите толкова мощно и прецизно. Но, въпреки това, играли сме и преди и знаех, че трябва да очаквам своите шансове. Имах такива. Не ги използвах. Направихме наистина добър мач. Той играе силно, когато бе нужно и заслужава похвала," обобщи Джокович.

"Със своя форхенд и сервис, той определено има качествата да бъде в топ 10. Той е можел да го стори още преди години. Това е въпрос на вяра в собствените си възможности и качества. Мисля, че в момента всичко при него се съчетава и той заслужава да бъде в десетката," смята още сърбинът.

"Физически се чувствам добре, ще имам време да се прегрупирам и очаквам първия си мач в Маями. Мисля че играя еднакво добре. В този мач можеше да се случи всичко. Отивам в Маями уверен във възможностите си. Имам една седмица, за да се възстановя. Физически и психически се чувствам страхотно," твърди още световният номер 1.

"Тенисът е един от спортовете, в които трябва да можеш да се възстановяваш от подобни ситуации бързо, тъй като турнирите следват един след друг. Бил съм в такава ситуация и знам как да реагирам," обещава на феновете си Джокович.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини