Федерер се измъчи с нов левичар (видео)



15-03-2012 03:34 | Николай Драгиев

Роджър Федерер постигна втори пореден обрат, след като загуби откриващия сет по време на срещите от "Мастърс 1000" в Индиан Уелс. Швейцарецът обърна Томас Белучи (№50) в четвърти кръг на турнира след 3:6, 6:3, 6:4 за 100 минути. Така Фед-Експрес увеличи серията си на 12 поредни победи.

Играещият с лява ръка Белучи успя да приложи част доведената до съвършенство тактика на Рафаел Надал за игра срещу Федерер, но като цяло не успя да задържи достатъчно високо ниво на игра в трите сета. По подобен начин Белучи бе близо до победа и над Новак Джокович през миналия сезон, но допусна срив.

Федерер определено изпита проблеми в началото на срещата с Белучи. Двамата не се бяха срещали до момента и швейцарецът имаше нужда от време да настрои играта си. Белучи се възползва от поредица груби грешки на Федерер и без да полага огромни усилия стигна до пробив в началото на първия сет, който с решителна игра задържа за 6:3 в своя полза.

Двубоят се разви по сценария от снощната битка на Федерер с Раонич. Бившият номер 1 проби съперника още в първия гейм на втория сет и нанесе върху него важен и психологически удар. Федерер започна да доминира и вторият пробив бе въпрос на време. Той пропусна три шанса за 5:2 в своя полза, но затова пък реализира още първия си сетбол при сервис на Белучи за 6:3. При това го стори след чудесна игра в защита и великолепен лоб.

Любопитното бе, че Федерер печелеше своите геймове до този момент в мача при под 2 минути средна продължителност, докато Белучи имаше нужда от 30-40 секунди повече във всеки свой гейм.

Третият сет вървеше гейм за гейм до 4:4. Тогава дойде първият критичен момент за Федерер. Той допусна изоставане 0:30 на свой сервис. Последваха 5 перфектни сервиса и резултатът бързо стана 5:4 в негова полза. Сервирайки за оставане в мача, Белучи очаквано се пречупи и даде мачбол на Федерер. Той не бе реализиран, но при втората възможност световният номер 3 бе убедителен - 6:4.

В четвъртфиналите Федерер очаква Хуан Мартин дел Потро.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини