Надал наказа и Долгополов, Налбандян спря Цонга (ВИДЕО)



15-03-2012 02:04 | Николай Драгиев

Рафаел Надал спечели трети пореден мач в Индиан Уелс с лекота. Световният номер 2 се наложи с 6:3, 6:2 над Александър Долгополов за малко над час игра. Испанецът отново демонстрира, че се намира в прекрасна форма и в четвъртфиналите на турнира ще спори с Давид Налбандян.

Надал започна мача стремглаво и бързо поведе с 3:0, което предреши първата част. Все пак в края на сета Долгополов се разигра, пласира няколко много добри удари и дори имаше две точки за връщане на пробива. Той не ги реализира и Надал затвори с 6:3.

Във втория сет пробивът дойде за 2:1, а Надал продължи да демонстрира много стабилна игра. Особено доминиращ бе той с прекрасния си форхенд. Още един пробив му позволи да затвори след убедителното 6:2.

Самият Рафа бе подпомогнат от 33 непредизвикани грешки на Долгополов. Това позволи на Надал дори да не показва максимума на възможностите си и да спечели без особен разход на сили и емоции. През целия мач Надал не допусна нито един пробив.

В четвъртфиналите Надал ще спори с познат съперник - Давид Налбандян. Аржентинецът обърна по подобаващ начин Жо-Вилфред Цонга с 3:6, 7:5, 6:3. Така, след като бе загубил над 10 поредни мача срещу играчи от топ 10, Налбандян взе два поредни успеха само в Индиан Уелс, където играе благодарение на "уайлд кард".

До момента Надал води с 3:2 на Налбандян в мачовете между двамата. Те имат един сблъсък в Индиан Уелс през 2009-а, когато Рафа драматично спечели в три сета. Тогава той спаси 5 мачбола.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини