ВИДЕО: Какво очакват Федерер и Раонич преди сблъсъка



13-03-2012 14:11 | Николай Драгиев

Милош Раонич и Роджър Федерер ще се изправят тази нощ в един от най-интересните мачове в трети кръг на "Мастърс 1000" в Индиан Уелс. Дали очакванията за оспорван мач ще се сбъднат или бившият номер 1 ще се наложи бързо, предстои да разберем.

Самият Раонич е готов да изненада един от любимите си тенисисти. Въпреки че Федерер е в серия от 32 победи и само 2 загуби от US Open насам, в Индиан Уелс той е с настинка и може би не е на 100% във физическо отношение.

До момента двамата не са се срещали. "Искам да играя срещу топ фаворитите. Осъзнавам, че трябва да мога да побеждавам поне 1-2 от тези състезатели, ако искам да спечеля голям турнир. Знам, че ако изляза на корта и правя нужното, ще имам своите шансове," коментира Раонич.

Канадецът поясни, че уважава много Федерер, но не иска да го фаворизира преди техния мач. "Не трябва да го поставяш на пиедестал. Трябва да го уважаваш затова, което е постигнал, но не и да го поставяш пред себе си. Излизаш на корта и правиш всичко възможно да спечелиш. Това е твоята работа. Опитваш да извлечеш максималното. За мен това е приоритет," казва още Раонич.

Самият Федерер призна, че е гледал съвсем малко от играта на Раонич.

"Вижте, той очевидно има добър сервис. Срещу това не можеш да направиш много. В същото време не трябва да правиш никакви грешки, когато сервираш. Той е добър играч. Понякога помага, а понякога не, когато играеш срещу състезател, срещу когото не си се изправял," смята Федерер.

Федерер и неговото семейство имат проблем с настинка и швейцарецът признава, че не се чувства съвсем добре.

"Дали съм притеснен? Да. Предполагам всички са. Имам температура, но не е толкова страшно. Все пак съм най-добре от цялото ми семейство. Останалите са в по-тежко състояние," обясни той.

Мачът ще започне около 04,00 часа българско време.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини