Григор напусна Индиан Уелс след разочароващо представяне



12-03-2012 01:19 | Николай Драгиев

Григор Димитров отпадна от "Мастърс 1000" в Индиан Уелс. Българинът отстъпи след 2:6, 2:6 пред световния номер 5 Давид Ферер в двубой продължил 66 минути. Това е втора загуба на Димитров от този съперник и четвърта за сезона.

По-неприятното в случая бе представянето на Димитров, който не показа и 50% от възможностите си. Дали заради проблема с китката, получен в предишния мач или по друга причина, той не успя да играе на високо ниво и стана лесна плячка на опитния испанец.

Ферер предложи стандартната тактика срещу Димитров - търсеше непрекъснато неговия бекхенд. Това даде бърз резултат и Ферер проби за 2:1 в първия сет. Гришо успя да върне пробива за 2:2, но това бе всичко, което успя да стори в тази част.

Последваха поредица геймове, в които българският представител допусна огромно количество грешки и от бекхенд, и от форхенд. Най-големият проблем обаче идваше от началния удар - с под 50% първи сервис Димитров нямаше как да разчита на успех срещу Ферер. С два пробива Ферер стигна до 6:2 за 36 минути игра.

Той запази тази инерция и с лекота проби на старта на втория сет за 2:0 в своя полза. В крайна сметка Димитров успя да вземе само два гейма в този сет, който бе последен за него в турнира. Ракета номер 1 на България завърши мача с 40 непредизвикани грешки.

От участието в Индиан Уелс Гришо ще спечели 25 точки за световната ранглиста. Следващият турнир за Димитров ще бъде също "Мастърс 1000", но в Маями след около седмица време.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини