Новак Джокович: Не съм недосегаем



10-03-2012 13:54 | Николай Драгиев

Световният номер 1 Новак Джокович не се смята за непобедим или недосегаем за останалите тенисисти от елита. Сърбинът поясни, че подходът му към играта не се е променил след големите успехи през 2011-а, когато спечели 70 от 76 мача.

"Не се определям като недосегаем или непобедим. Това дори не стои като въпрос. Давам 100% във всяка тренировка. Винаги искам да имам позитивна настройка и искам да съм подготвен добре за всеки турнир, всеки сезон," коментира Джокович в Индиан Уелс.

Джокович отчита, че е най-горд с титлата си от Уимбълдън, но също и с постоянството, което е демонстрирал през целия сезон.

Новак определя загубата от Роджър Федерер в полуфиналите на "Ролан Гарос" като най-тежка през миналия сезон. Ето защо сега той е повече от мотивиран да играе поне финал в Париж.

"Играх добре в последните няколко години на "Ролан Гарос", но за съжаление още не съм играл финал. Имам три полуфинала, но основно срещу Рафа, в които играх добре. Обичам да играя на "Ролан Гарос", така че се надявам да направя още една крачка тази година."

Лидерът в ранглистата е доволен от условията в Калифорния тази година. "Условията тук са подходящи за моя стил и това е добре, когато играеш срещу най-добрите в света. Кортовете са малко по-бавни, което е предпочитано от мен, така че очаквам с нетърпение седмицата," обясни Ноле, който ще играе в първия си мач с Андрей Голубьов.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини