Роджър Федерер преоткрил Индиан Уелс през годините (видео)



08-03-2012 14:35 | Станко Димов

Роджър Федерер не винаги е бил привърженик на калифорнийската пустиня, но сега, вече на 30 години и с две деца, швейцарецът се завръща с удоволствие в Индиан Уелс.

„Това е един турнир, който започнах да обичам все повече през годините”, разкри световният №3.

„Когато бях по-млад не харесвах особено тишината и спокойствието. По-скоро ми харесваха градове като Маями и Ню Йорк, където нещо постоянно се случва. Особено когато бях тийнейджър. Тук (в Индиан Уелс) ми беше прекалено спокойно”, сподели още Федерер.

„С течение на времето нещата се промениха. Започнах да харесвам все повече тези седмици, в които съм на спокойно място, времето е хубаво, а шумът и суетата са в пъти по-малки от другите места. Може би и успехите ми тук ме накараха да прекарвам повече време в Индиан Уелс. Тук определено много ми харесва”, коментира швейцарецът.

Индиан Уелс е успешен турнир за Федерер, който има хеттрик от титли в периода 2004-06. Тази година швейцарецът започва директно от втори кръг, където го очаква победителят от двубоя Дмитри Турсунов (Русия) – Денис Кудла (САЩ).

След загубата на полуфиналите на US Open, Федерер има записани 32 победи и 2 загуби, които са му донесли 5 титли, последната от които в Дубай преди няколко дни.

„В интерес на истината се чувствах по-добре в края на турнира в Дубай, в сравнение с този в Ротердам. Това е добре. Взех участие в МСГ (Медисън Скуеър Гардън), а сега съм тук. След няколко дни ми предстои и турнир в Маями. Това определено е труден период от годината, но аз се чувствам добре. Вече няколко месеца поред играя силно, което е хубаво”, каза още Федерер.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини