Анди Мъри: Разбрах каква е разликата с Ноле, Рафа и Фед



07-03-2012 14:48 | Станко Димов

„Вечният №4 в света” Анди Мъри сподели, че вече е осъзнал каква е разликата между него и тримата големи, които са окупирали лидерските позиции в ранглистата през последните години.

Британецът е категоричен, че ако иска един ден да оглави ранглистата, то той трябва да печели турнири всеки месец и да направи така програмата си, че да бъде свеж през целия сезон.

„Ако искаш да станеш №1 то няма как да имаш „тихи” месеци, месеци, в които да си почиваш или да не печелиш двубои”, коментира Мъри.

„Миналата година направих наистина силен сезон на клей. Играх полуфинали на няколко турнира. Но месеци, които бяха слаби за мен определяно бяха февруари и март. Точно това е разликата, която Новак направи миналата година и която Роджър и Рафа показват от години.

Те са така подготвени и показват, че е възможно да бъде спечелен всеки един турнир, в който участват. За да бъда №1 трябва да печеля мачове и да се представям успешно в турнирите дори когато не играя добре. Това е голямата ми цел тази година, да нямам слаби и „тихи” месеци”, категоричен е Мъри.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини