Марсел Радев: Баща ми се запали по тениса, мечтая един ден да играя на ниво ATP



07-03-2012 12:15 | Станко Димов

Марсел Радев в роден през 1992-ра година във Варна. Започва да тренира тенис още когато е на 7 години. Инициатор на идеята Марсел да излезе на корта е неговият баща. Първоначално Радев се подготвя в местния клуб „Черно море елит”. Първият му треньор е Емил Кирчев. През годините е тренирал още под ръководството на Кристиан Илиев, а в момента работи с баща си Пламен. Представяме ви кратко интервю с Марсел Радев, който говори специално за Tennis24.bg.

- Здравей Марсел, доволен ли си от началото на сезона и какви цели си поставяш през 2012-а?
- Като цяло съм доволен от играта си. Чувствам се по-сигурен на корта, но за жалост имах леки здравословни проблеми и не можах да покажа най-доброто от себе си на Републиканското първенство. Надявам се, че до края на годината ще подобря още играта си, а с нея разбира се е и представянето си.

- Кой те запали по тениса?
- По тениса се запалих след като видях, че напредвам по-бързо от другите деца в групата, в която тренирах. Тогава започнах да участва в турнири за деца. Разбира се голяма роля имаше и моят баща, който се интересува от почти всички видове спорт.

- Кои са най-силните страни в играта ти и кой е любимият ти удар?
- За силните страни в играта си не мога да говоря. Не смятам, че имам удар, който се отличава значително от другите. По принцип съм почитател на агресивния тенис и обичам да водя играта. Любимият ми удар е бекхендът.

- Кои са предпочитаните от теб марки за екипировка? Помага ли ти спонсор и въобще как се справяш с този скъп спорт?
- Любимата ми марка е Nike. Мисля, че техните дрехи са с най-прогресивна и алегантна визия. Особено добри са им маратонките, които считам за изключително леки и удобни. Спонсор нямам, а турнирите, на които участвам са на разноски на семейството ми.

- До къде се простират амбициите ти? Какви са по-дългосрочните ти цели? Смяташ ли да атакуваш един ден турнирите на ниво ATP или ще се съсредоточиш в по-ниските категории?
- Като за начало целта ми е да подобря играта и представянето си във „Фючърс”-ите, Разбира се, че се надявам и мечтая един  ден да играя на ниво ATP и да се представям добре.

- Кой е твоят тенис кумир и защо?
- Роджър Федерер! Играта, която показва е просто невероятна. За мен той е вечният №1 в ранглистата, независимо на коя позиция се намира в момента.

- Според теб кой ще завърши годината като №1 в ранглистата и как виждаш Топ 10 в края на сезона?
- Лично аз много искам Роджър Федерер да се завърне на първото място в ранглистата. Като цяло не мисля, че няма да има много размествания в Топ 10. Най-сериозният прогрес според мен ще бъде за Хуан Мартин Дел Потро, който мисля, че ще завърши в Топ 5. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини