Федерер: Не съм отказвал да играя на "Сантяго Бернабеу"



06-03-2012 15:09 | Николай Драгиев

Световният номер 3 Роджър Федерер обяви, че не е отказвал да играе срещу Рафаел Надал в демонстративен двубой на "Сантяго Бернабеу" на 14-и юли 2012. Мачът е планиран от фондацията на испанеца като част от празненствата за 110-ата годишнина на футболния Реал Мадрид.

Именно днес Реал Мадрид навършва 110 години от своето основаване, но празненствата ще продължат през цялата 2012.

Самият Федерер отрече информацията, че вече е отказал на Надал да участва, но призна че вероятността да се съгласи не е голяма, тъй като този период е доста натоварен.

"Не съм отказвал! Не упреквам никого, но подобна версия се появи в Испания. Да се проведе такъв мач е страхотна идея. Като цяло е много трудно да се намери дата, която да е удобна за двамата и да е унисон с нашите календари.

"Към настоящия момент няма нищо конкретно. Възможно е в крайна сметка да проведем такъв мач. Може и да не се договорим и Рафа да играе с друг състезател. Аз имам много натоварен график. Доколкото разбрах избраната дата е между Уимбълдън и Олимпийските игри. За мен това е наистина затрудняващо.

"Не мога да кажа дали този въпрос се обсъжда и дали текат преговори. Ще се видя с Рафа до няколко дни и ще говорим, за да се стигне до крайно решение," обясни Федерер в Ню Йорк.

Още по темата
:
Джокович вместо Федерер за шоуто на "Сантяго Бернабеу"?
Надал ще чупи рекорд за "Гинес" на "Сантяго Бернабеу"

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини