Шоуменът Родик най-после стигна до успех над Федерер



06-03-2012 11:44 | Николай Драгиев

Бившият номер 1 Анди Родик поне за малко забрави трудностите през 2012 и успя да победи в демонстративен мач Роджър Федерер със 7:5, 7:6(7) пред 18 000 души в "Медисън Скуеър Гардън" в Ню Йорк. Родик, който вече е 31-и в ранглистата, успя да се справи с напрежението и взе преимущество в края срещу един от най-трудните си опоненти през годините.

При изключително бързите условия на игра в легендарната зала, Родик ефективно използва своя мощен сервис и успя да постави под сериозно напрежение Федерер.

В течение на мача и двамата състезатели опитаха да направят така наречения "хот-дог" и докато Федерер успешно се справи, то Родик прати топката в мрежата за разочарование на публиката.

В първия сет Родик проби цели два пъти Федерер за 7:5 в своя полза. Американецът се справи с още по-трудната задача да спаси два сетбола за Федерер в тайбрека на втория, преди още от първия мачбол да приключи мача в своя полза.

Особено любопитен момент в мача бе, когато Родик си позволи да имитира Рафаел Надал (във видеото) и това предизвика бурен смях в публиката и Федерер.

След срещата Родик не пропусна да се пошегува с това, че в официалните мачове изостава с 2:21 срещу Фед-Експрес. "Очевидно е, че той няма идея как да играе срещу мен и аз се възползвах от това. Цялата вечер се чувствах сюреалистично," обясни той.

"Беше страхотно да получа покана да играя тук. Аз съм израстнал като голям фен на спорта и още са живи спомените ми от мачовете на Майкъл Джордън в "Медисън Скуеър Гардън", каза още Родик.

И докато за Родик това бе първо участие в легендарната зала, то Федерер направи второ участие. През 2008-а Роджър игра срещу Пийт Сампрас. "Невероятно бе да се завърна. Анди е един от най-големите ми съперници през годините. Имали сме битки на множество велики стадиони по света и това място е едно от тях," заяви Федерер.

"Когато ме потърсиха да играя отново тук, наистина се надявах да срещна точно Анди. Той е моят предпочитан избор за съперник. Щастлив съм, че се случи точно това и се надявам един ден да се завърна отново," пожела си Федерер.

СНИМКИ ОТ ШОУТО!

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини