Федерер намира играта си за "великолепна", мисли за "Медисън Скуеър Гардън"



03-03-2012 21:47 | Николай Драгиев

Роджър Федерер обобщи, че победите "лекуват" всички проблеми и това е една от причините да бъде особено щастлив след петата си титла в Дубай. Швейцарецът надигра Анди Мъри със 7:5, 6:4 и вече има 72 трофея от 102 изиграни финала.

"Перфектно се чувствам, страхотно е. Всяка титла е добре дошла, мога да ви уверя в това. Имам негативна статистика срещу Мъри, но не и срещу Новак. Не искам да кажа, че тази победа (над Мъри) значи повече за мен, но е страхотен успех," заяви Федерер след триумфа над шотландеца.

"Играх великолепно през целия турнир. Играх също толкова добре и в Ротердам. Краят на миналата година също бе перфектен, така че съм доволен да спечеля и на открито. Това ми дава увереност преди турнирите в Индиан Уелс и Маями," допълни още той.

"Успях да изработя повече възможности, отколкото Анди имаше. Бях спокоен и знаех какво искам да постигна. Настилката ми даде предимство, нещо от което миналата година (срещу Джокович) не можех или не успях да се възползвам."

Федерер отчита, че двете титли, които си осигури му дават доста спокойствие, тъй като е осигурил мястото си в топ 3 и сега може да играе по-свободно.

"Сега имам нужда да си почина, да се възстановя и да извърша някои процедури превантивно срещу евентуални травми," поясни швейцарецът.

В понеделник той ще играе демонстративен мач срещу Анди Родик пред над 20 000 души в "Медисън Скуеър Гардън" и именно за тази цел той веднага ще лети за Ню Йорк.

"Това е невероятно място за игра. Преди няколко години успях да играя срещу Пийт Сампрас пред 23 000 души. Подобно нещо се случва веднъж в живота, така че съм радостен, че отново ще имам тази възможност," доволен е Фед-Експрес.

Бившият номер 1 определя турнирите в Индиан Уелс и Маями като "класически" и смята, че има добри шансове да се представи на ниво, както е правил в предишни години.

Още по темата:
Дуел на бивши №1 в „Медисън Скуеър Гардън”

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини