Тенис Клуб "Банкя"


Информация
Град: Банкя
Квартал: Център
Адрес: ул. "Раковски" 23, Тел. 02/ 99 77 123; Г-н Пламен Симеонов 0898 77 88 50


Снимки
За клуба

Тенис клуба "Банкя" е основан  през 1984 г., като секция към ДФС "Банкя". От 1991 г. е самостоятелен "Тенис клуб", а през 1992 г. на 5 ноември ТК "Банкя" е първият столичен клуб получил юридическа регистрация и за председател е избран Иван Саздов. Започват да се готвят и първите състезатели.
 
През този период в клуба са преминали тенис обучение над 1000 деца, юноши и девойки. От детско-юношеската школа на клуба израстват талантливи деца като Лазарина Саздова - вицешампионка на страната на двойки за девойки до 18 год, Бистра Оташлийска - държавен шампион за девойки, Янаки Янакиев - национален състезател, Рашко Пътников, Мария Вюкова, Рангел Марков и други донесли много купи и медали за клуба.

Клубът става инициатор за организирането на много силни и интересни тенис турнири за юноши и девойки. Първият турнир, на който ТК "Банкя" е домакин и организатор се провежда през 1988 г. Тогава той се нарича "Олимпийски надежди" и е за наградите на БОК.

От 1990 г. турнира влиза в календара на ЕТА и се налага като един от най-престижните турнири в региона. Традиционно в турнира участват най-добрите български състезатели до 14 г.

Редовно участват състезатели от Русия, Югославия, Гърция, Кипър, Турция, Израел, Румъния, Македония, Португалия и Италия. В различните години са участвали тенисистки от сегашния световен елит - Анастасия Мискина, Светлана Кузнецова, Надя Петрова, Вера Кутузова, Сесил Каратанчева, Цветана Пиронкова и други.

ЦЕНИ И УСЛОВИЯ:

Начинаещи
групи до 8 (осем) деца с треньор

40 лв/месец -  2 часа седмично
55 лв/месец -  3 часа седмично
70 лв/месец -  4 часа седмично

Напреднали
групи до 6 (осем) деца с треньор
40 лв/месец -  2 часа седмично
55 лв/месец -  3 часа седмично
70 лв/месец -  4 часа седмично

Клубът осигурява:
топки, ракети и други пособия необходими за провеждане на тренировките.

За любители:

делнични дни до 17.00 часа - 10 лв/час;
делнични дни след 17.00 часа - 12 лв/час;
събота и неделя - 12 лв/час;

Клубът осигурява и осветление, което се заплаща допълнително по 10 лв/час.

Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини