Тенис клуб "Бриз"


Информация
Град: Бургас
Квартал:
Адрес: Бул. "Ал.Батенберг" 2


Снимки
За клуба

Тенис клуб "Бриз" разполага с четири червени (клей) корта с осветление, от които един централен корт, който разполага с постоянни трибуни и размери около игралното поле, които позволяват провеждането не само на държавни, но и на международни турнири.

Асфалтовите кортове, които също са с осветление са предпочитани пък от тези, които обичат играта на по-бърза настилка. Тенис школата в клуба под ръководството на главният треньор Пламен Капралев се грижи за всички деца, независимо от това дали те искат да се занимават професионално с тенис или искат просто да се забавляват с един от най-популярните спортове в света.

Клубът всяка пролет е домакин на Държавния турнир за момчета и момичета до 10, 12, 14, 16 и 18 год. за купа "Д-р Стоянов".  През 2008 г. съвместно с Мениджърската агенция P&P Professional Tennis Management, клубът получи правата за България за провеждането на квалификации за световния-финален турнир за момчета и момичета до 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 и 16 г.

Успехите на треньорския състав под ръководството на Гл.треньор Пламен Капралев през годините са свързани с представянето на състезателите от Представителните отбори, както в Държавните първенства и турнири, така и в състезанията от Международен мащаб. Сред тях се отличават успехите на Борислав Капралев – шампион на България през 2004 г. в зала при юношите до 12 г. , полуфиналист на двойки от PRINCE CUP 2004 в САЩ , Класирал се в първите 32 в света на единично на неофициалното световно първенство за деца ORANGE BOWL 2004 в Маями.

Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини