Тийм изигра последния си танц на Ролан Гарос



Тийм изигра последния си танц на Ролан Гарос
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
22-05-2024 16:20 | Станко Димов

Доминик Тийм се сбогува с публиката на „Ролан Гарос“, след като загуби във втория кръг на квалификациите на турнира в Париж. 30-годишният австриец отстъпи с 2:6, 5:7 пред Ото Виртанен (Финландия) в среща на компактния и много шумен днес корт „Сюзан-Ланглен“. 

Тийм, финалист в турнира от 2018 и 2019 г. обяви наскоро, че ще сложи край на кариерата си в края на настоящия сезон, след като в продължение на години не може да се възстанови от травма на китката. 

След последния си двубой в Париж, Тийм беше почетен от турнирния директор Амели Моресмо, която му връчи специален подарък, включващ слоеве композиция клей от най-големите кортове на „Ролан Гарос“. 

„Беше страхотно сбогуване с „Ролан Гарос“, благодаря на всички, които дойдоха и ме подкрепяха. Атмосферата беше невероятна“, коментира Тийм, който освен двата финала в Париж има участие и в двубоя за трофея от Australian Open (2020 г.). 

„Имам специална връзка с този турнир. Играх финал при юношите тук, след това постепенно изградих страхотна връзка с турнира, с всички фенове тук. Имам толкова незабравими спомени от кортовете в Париж. Това е турнирът от Шлема, в който имам най-силни резултати. Всяка година се наслаждавах на престоя ми тук. Благодаря ви за всички велики спомени. Ще ги пазя цял живот“, каза още бившият №3 в света. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Libema Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Хертогенбош, Холандия
Настилка: Тревна
Награден фонд: €767,455

Official Website | Livescore
Турнир: Boss Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Щутгарт, Германия
Настилка: Тревна
Награден фонд: €812,235

Official Website | Livescore
Други новини