Андре Агаси е новият капитан на Отбор Свят за Лейвър къп



22-05-2024 12:36 | Станко Димов

Бившият №1 в света Андре Агаси беше избран за нов капитан на Отбор Свят в отборната надпревара Лейвър къп, съобщиха организаторите. Легендарният американски тенисист ще дебютира в новото си начинание в следващото издание на турнира (2025 г.), което ще се проведе в Сан Франциско. 

Този сезон капитан на Света за последно ще бъде Джон Макенроу, който заема позицията от дебютното издание през сезон 2017 г. Надпреварата през този сезон ще се проведе през септември (20-22) в столицата на Германия – Берлин.  

Агаси е един от петимата тенисисти, които са печелили кариерен Голям шлем. Освен Мейджър титлите (общо 8 на брой), той спечели златен олимпийски медал от Атланта. По време на 21-годишната си кариера е завоювал общо 60 АТП титли. Агаси прекрати кариерата си на US Open през 2006 г., когато беше изпратен с 4-минутни аплодисменти на крака от публиката във „Флашинг медоуз“ в Ню Йорк. 

„За мен е истинска чест да стана капитан на Отбор Свят за Лейвър къп“, коментира Агаси, който ще бъде на трибуните в Берлин по-късно през годината, за да опита отблизо атмосферата в отборната надпревара. 

„За краткия си живот от само 7 години, Лейвър къп се превърна в изключително приятен за гледане турнир от феновете, в това число и от мен. Един срещу друг се изправят два невероятни отбора. Нямам търпение да заема новата си роля. Надявам се, че ще получа уважението на играчите, също както Джон Макенроу“, каза още Агаси. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Libema Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Хертогенбош, Холандия
Настилка: Тревна
Награден фонд: €767,455

Official Website | Livescore
Турнир: Boss Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Щутгарт, Германия
Настилка: Тревна
Награден фонд: €812,235

Official Website | Livescore
Други новини