Краля на клея се завърна в своя дом



Краля на клея се завърна в своя дом
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
20-05-2024 19:43 | Станко Димов

Носителят на 22 титли от турнири от Големия шлем Рафаел Надал се завърна в любимия си град в тура – Париж, където в неделя започва Откритото първенство на Франция – „Ролан Гарос“. 

37-годишният испанец има завоювани рекордните 14 трофея от надпреварата, а в понеделник, пред погледа на хиляди зрители, проведе първата си тренировка на централния корт „Филип Шатрие“ след завръщането си в турнира. 

„Краля на клея се завърна на собствения си корт“, написаха от пресслужбата на „Ролан Гарос“ в профилите си в социалните мрежи. 

Очакванията са Надал да участва на „Ролан Гарос“ за последен път в кариерата си. В началото на годината „Матадора“ се завърна в тура в Бризбън, Австралия, но след поредна контузия не игра чак до домашния за него турнир в Барселона. След участия в Мадрид и Рим, сега за Надал предстои най-емоционалната част от сезона – „Ролан Гарос“. 

Тази година испанецът няма да бъде сред поставените в основната схема, което прави жребият още по-интересен, защото Надал ще може да се падне с всеки един от елита още в първия кръг. 

За последно Надал спечели „Ролан Гарос“ през 2022 г., когато на финала победи Каспер Рууд в три сета. Действащ шампион в надпреварата е Новак Джокович. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Libema Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Хертогенбош, Холандия
Настилка: Тревна
Награден фонд: €767,455

Official Website | Livescore
Турнир: Boss Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Щутгарт, Германия
Настилка: Тревна
Награден фонд: €812,235

Official Website | Livescore
Други новини