Рубльов продължава с обратите, този път в Рим



Рубльов продължава с обратите, този път в Рим
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
12-05-2024 10:16 | Tennis24.bg

Шампионът от Мадрид Андрей Рубльов се класира за третия кръг на Мастърс 1000 турнира в италианската столица Рим, след като победи с 5:7, 6:4, 7:5 Маркос Хирон.

16-кратният победител в Тура успя да направи обрат, докато Хирон сервираше за спечелване на мача в третия сет.

"Бях много ядосан на себе си, че хвърлих много емоции днес. И си мислех, че „всичко свърши и си заслужавам загубата", започна Рубльов. "Но в един момент си казах, че съм изпуснал толкова шансове заради емоционални решения на корта. И по някакъв начин успях да настроя играта си, точно когато опонентът ми сервираше за мача. Успях да обърна развоя, така че бях истински късметлия в края на деня", обясни Рубльов.

Следващият съперник на шампиона от Мадрид ще бъде французинът Александър Мюлер, който отстрани сънародника си Артюр Филс, номер 31, със 7:5, 6:3.

В последния мач за деня 10-ият в схемата Холгер Руне спря в два сета местния любимец Лука Нарди – 6:4, 6:4. Нарди, който се харесва на публиката заради безкрайната енергия, която струи от него, не успя обаче да пробие защитата на датчанина. Руне спаси шест точки за пробив в мача и се наложи за час и 42 минути.

Негов следващ опонент ще бъде номер 17 в подреждането Себастиан Баес. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини