Григор Димитров срещу Алкарас в ранните часове на петък



28-03-2024 13:34 | Tennis24.bg

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще изиграе мача си от четвъртфиналите на АТР Мастърс 1000 турнира в Маями срещу световния №2 Карлос Алкарас в ранните часове на петъчния ден, обявиха от организаторите.

Двубоят между Гришо и Алкарас беше поставен трети в програмата на централния корт и по план трябва да стартира не преди 19:00 часа местно време или 01:00 часа сутринта българско.

За Димитров това ще бъде дебютно участие в тази фаза на надпреварата във Флорида, като той достигна до тази фаза след последователни победи над Алехандро Табило, Яник Ханфман и Хуберт Хуркач.

Така първата ни ракета си осигури среща с Карлос Алкарас, като това ще бъде общо петият случай, в който двамата се изправят един срещу друг. До този момент балансът е 3-1 успеха в полза на испанеца, но ви припомняме, че Григор спечели последния им мач през октомври миналата година на Мастърса в Шанхай.

При евентуална нова победа Димитров ще се класира за своя четвърти полуфинал през настоящия сезон, в който световният №12 вече спечели една титла в Бризбейн и освен това игра финал в Марсилия.

Междувременно Карлос Алкарас продължава с преследването на т.нар. "Слънчев дубъл", който включва трофеите от надпреварите в Индиън Уелс и Маями. Двукратният шампион в турнирите от Големия шлем вече триумфира в Калифорния преди две седмици, а последният тенисист, който успя да вдигне трофеите и в двете състезания в рамките на една кампания беше Роджър Федерер през 2017 година.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини