Съзвездие в Монте Карло



Съзвездие в Монте Карло
Свързани турнири
Тагове
13-03-2024 08:05 | Станко Димов

Истинско съзвездие ще представлява тазгодишното издание на Мастърс 1000 турнира в Монте Карло, който ще се проведе в периода 7-14 април. Организаторите се похвалиха, че участие в надпреварата е заявил 11-кратният победител Рафаел Надал, който ще се завърне на любимите си червени кортове в Княжеството за първи път от 2021 г., когато беше спрян на четвъртфиналите от Андрей Рубльов.

Освен Надал, в игра в първия за сезона Мастърс 1000 турнир на червени кортове ще видим световният №1 Новак Джокович, подгласниците му в челната тройка Карлос Алкарас и Яник Синер, както и още куп звезди, сред които Андрей Рубльов (шампион от 2023 г.), Даниил Медведев, Стефанос Циципас (шампион от 2022 и 2021 г.), Григор Димитров, Алекс Де Минор и др.
В Монте Карло Надал, известен като „Краля на клея“, ще изиграе първия си двубой на червено от близо 2 години насам. За последно той игра на любимата си настилка на „Ролан Гарос“ 2022, където на финала победи с 3:0 сета Каспер Рууд.

Заради контузия испанецът, носител на 22 титли от турнири от Големия шлем, пропусна почти целия минал сезон. Тази година се завърна на корта в Бризбън (Австралия), където изигра три мача и пак се контузи. Преди дни се очакваше Надал да се върне на корта в Индиън Уелс, също Мастърс 1000 турнир, но се отказа буквално в последния момент.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини