Циципас за мача с Надал: Ще оставя душата си на корта



14-11-2019 12:33 | Николай Драганов

Стефанос Циципас обеща да даде всичко от себе си, за да победи световния №1 Рафаел Надал в последния мач от тяхната група на финалите на ATP в Лондон. 


Циципас вече има две победи в дебютното си участие в турнира на най-добрите осем през сезона - над Данийл Медведев в първи кръг и над шампиона от миналата година Александър Зверев във втори. Надал допусна едно поражение от Зверев и победи Медведев. 


"Ще дам всичко от себе си. Ще се опитам да оставя душата си на корта, а освен това ще получа добър шанс да се подготвя за по-трудните мачове на полуфиналите и евентуално финала", каза Циципас. 


Преди години две той беше резерва на младежкия финален турнир в Милано, а преди година го спечели. Този сезон той намери място при мъжете и засега се представя отлично.


"Един такъв мач ще ми даде много. Ще ме научи и ще се опитам да поема възможно най-много", обеща Циципас по отношение на сблъсъка с Надал.


Гръцкият тенисист загуби първите седем сета, които изигра срещу Надал в кариерата си, но по-рано през тази година на турнира в Мадрид успя да извоюва първа победа. Надал води с 4:1 в преките им мачове. 


"Срещу Зверев се представих добре, което е удовлетворително, защото не показах признаци на нервност и се чувствах чудесно на корта. Играх на ниво и е добре да знам, че ще бъда на полуфиналите. Но сега трябва да се концетрирам и да правя това, което правих в последните дни", каза Циципас след победата си над Зверев. Стефанос е единственият играч, който още не е загубил сет в турнира, а срещу Саша беше безпощаден и загуби само пет гейма. 


"Винаги намирам допълнителна мотивация, допълнителна причина да се представя силно срещу топ играчите. Считам Саша за част от тази елитна група. Той се справя отлично в последните години. По някакъв начин ме вдъхнови да пробия и да бъда част от Топ 10. Така че всъщност му дължа много. Той играе добър тенис. Чудесно е да играеш също срещу Рафа, Рожър, Новак, Анди - още не съм играл с Анди, но можеш да научиш много от тях", каза Циципас, който има 7 победи и 8 загуби срещу представители на Топ 10 в кариерата си.


"Гледаш ги по телевизора. Искаш да бъдеш част от това. Така че, когато стъпиш на корта... това е като видение. Когато видиш нещо, за което си мечтал, има нещо повече, допълнителна причина да играеш", обясни Циципас.


В Лондон той най-после успя да победи Данийл Медведев след пет поражения при пет мача помежду им. "Беше много изпълващо и задоволително. Голямо облекчение, тъй като си преминал през огромно напрежение и си опитал да постигнеш ниво на концентрация, близко до състояние на нирвана. Не е толкова лесно, колкото хората си мисля. Но накрая е невероятно изпълващо - да победиш най-добрите. Тези победи значат повече от другите и е чудесно да ги имаш в биографията си", завърши той. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини