Данийл Медведев разкри кой е най-силният му мач за сезона



20-09-2019 15:44 | Станко Димов

Данийл Медведев се завърна на корта тази седмица и участва на турнира на твърди кортове в Санкт Петербург, където е поставен под №1 в схемата. За руснака това е първо участие след шеметния финал на US Open, на който отстъпи в 5 сета пред Рафаел Надал.

Медведев изигра впечатляващо американско турне, в което достигна до финал на всичките 4 турнира и успя да спечели трофея в Синсинати.

„Най-силният ми мач за годината? Вероятно победата над Новак Джокович в Синсинати. Първият сет беше толкова тежък, аз бях изключително уморен. Не виждах никакъв начин да се справя с него и мислех, че ще загубя. Новак играеше толкова добре и беше в отлично състояние. Но, публиката беше на моя страна, което беше изненадващо. Започнах да играя лудо през втория и третия сет и това проработи“, припомни си Медведев.

В първия кръг в Санкт Петербург той победи сънародника си Евгени Донской.

„Преди всеки мой двубой се опитвам да мисля за силните страни и слабостите в играта на съперника ми. Бях наясно, че днешният ми съперник се представя по-слабо на бекхенд, затова целта ми беше да го натискам на бекхенд и да видя какво ще се случи. Първият мач винаги е труден. Не можеш да тренираш на централния корт, защото на него се играят двубои през целия ден. Единственият вариант да тренираш на него през деня е да дойдеш в 9:00 сутринта, но аз предпочитам да спя по това време“.

Във втория кръг в турнира Медведев отново ще играе със сънародник – Андрей Рубльов.

„Много е интересна реакцията на публиката, когато на корта са двама руснаци. Винаги е трудно да играеш срещу него (Рубльов). Ще се подготвя максимално добре и ще се опитам да покажа добър тенис“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини