Лопес не е готов да се откаже



Лопес не е готов да се откаже
Свързани играчи
Тагове
21-08-2019 14:00 | Станко Димов

Ако привържениците на Фелисиано Лопес се чудят колко още страхотен тенис е останал в него, испанецът не се обижда от тази мисъл.
„Мислех, че това може да е последният ми сезона през последните четири-пет години“, казва Лопес с усмивка на лице.

37-годишният тенисист е част от Топ 100 от 2002 г. насам и все още има жажда за титли и знаменити победи. Когато Лопес излезе на корта на US Open следващата седмица, той ще запише рекордно71-во участие в основна схема на турнир от Големия шлем.

„Никога не съм очаквал, че ще играя толкова дълго“, споделя той, цитиран от официалния сайт на АТП. „Знам, че това не е нормално. Изключително щастлив съм да продължа напред, да играе на US Open и добавя още няколко турнира от Големия шлем към моя рекорд“.

Но Лопес е наясно, че всички хубави неща неизбежно свършват в един момент. През април за кратко той напусна Топ 100 за първи път от 17 години, а също така дебютира като турнирен директор на надпреварата в Мадрид. Лопес започна да мисли, че дните му на корта може да са преброени.

Но всичко това се промени през юни на турнира в Куинс Клъб в Лондон. Лопес, който е шампион в турнира от 2017 г., участва с „уайлд кард“ и успя отново да спечели титлата, побеждавайки на финала Жил Симон. Нещо повече - той триумфира и на двойки, където си партнира с местния любимец Анди Мъри. Лопес започна надпреварата като №113 в света, а на следващата седмица записа прогрес с повече от 60 позиции.

Испанецът признава, че след 22 години далеч от дома е неизбежно да не изпита умора от някои от условията в професионалния тур.

„Намирам пътуванията за трудни. Двучасов полет за мен се чувства като цял ден. Нямам проблем да прекарвам време във фитнеса, но часовете на корта и тренировките с топка вече са по-тежки за мен. Най-важното е, че обичам това, което правя. Имам достатъчно опит. Познавам се и знам от какво имам нужда, за да остана на високо ниво. Тренирам по-малко на корта, но изкарвам повече време във фитнеса, за да избегна контузии“.

Засега Лопес е щастлив от това, което прави. С представянето си на трева през сезона испанецът има гарантирано място в Топ 100 до края на юни следващата година.

„Не мисля, че ще бъде справедливо ако спра сега. Мисля, че заслужавам още една година“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини