Мъри се завърна със загуба, няма да играе на сингъл на US Open



Мъри се завърна със загуба, няма да играе на сингъл на US Open
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
13-08-2019 09:34 | Николай Драганов

Бившият №1 в света Анди Мъри се завърна на корта в двубой на единично за първи път след Australian open, когато в емоционална пресконференция обяви, че може би играе последния си мач. Този черен сценарий беше избегнат, а преди няколко месеца британецът се завърна, но участва в няколко турнира само в схемите на двойки.


Моментът за завръщането и на единично дойде на "Мастърс" турнира в Синсинати. Този нощ той изиграе първия си мач на сингъл, а резултатът беше в полза на неговия съперник Ришар Гаске - 6:4, 6:4 за 1 час и 37 минути игра. След двубоя Мъри обяви, че няма да вземе участие в схемата на единично на предстоящия US Open.


Мачът срещу Гаске започна лошо за бившия №1, който допусна пробив на старта, а във втория си сервис гейм изостана с 30:40. Мъри обаче се справи, взе подаването си и още в следващия гейм стигна до 40:0 при сервис на Гаске и от третата възможност върна пробива.


Последва нов оспорван гейм, в който Мъри се измъкна от ситуация 15:40 и поведе за първи път в мача с 3:2. При 3:3 обаче вторият пробив за Гаске стана факт, въпреки че в съответния гейм британецът водеше с 30:15. До края на частта Гаске нямаше проблеми от сервис, загуби само 1 точка и затвори сета.


Втората част започна идентично - пробив за Ришар Гаске. Мъри имаше шансове да се върне в мача, като пропусна по една точка за връщане на пробива съответно във втория и четвъртия гейм, но в крайна сметка не успя да го стори и допусна поражение. 

 


След края на мача Мъри обяви, че макар да не изпитва болка, е взел решение да не участва на US Open на единично. "Надявахме се да задържим възможността за уайлдкард за известно време, за да видим как се чувствам, евентуално да натрупам няколко мача и тренировки. Взех решението заедно с отбора. Не исках да приемам поканата без да знам как ще се чувствам след мач. Чувствах, че трябва да бъда честен към себе си и първо да натрупам няколко мача, преди да взема такова решение", коментира той.


Мъри обяви, че може би ще участва на сингъл на турнира в Уинстън-Сейлъм, но в Ню Йорк ще участва само на двойки и смесени двойки. Той мотивира с още малко уточнения решението си: "Ако бях взел уайлдкард и след това не играя, щях да получа куп въпроси относно моята става - "защо се отказа, какво се обърка, какъв е проблемът". Истината е, че макар като цяло да се чувствах добре в края на мача днес, краката ми бяха доста тежки и това вероятно няма да се промени за няколко седмици". 


Относно двубоя срещу Гаске като цяло, Мъри коментира: "Мисля, че се справих добре. Имаше доста неща, които трябваше да направя по-добре, но трябва да си реалист по отношение на онова, което можеш да очакваш от себе си и начина, по който играеш и удряш топката. Ришар използва всички ъгли на корта, той е един от най-добрите в това. Така че трябваше да се движа много и не се движех напред твърде добре. Когато правеше къси топки, аз дори не се затичвах към топката, не реагирах, и това няма нищо общо със ставата. Това зависи от мен и към края го направих няколко пъти, достигнах няколко и взех няколко точки".


"В първия гейм се чувствах доста нервен. Също така беше доста ветровито. От средата на сета времето се успокои, но в началото беше ветровито и се почувствах несигурен, изиграх слаб гейм и бях пробит. Не съм играл мач от 7 месеца. Преди това също почти не можех да играя. Като цяло през последните 18 месеца почти не съм играл. Ще отнеме време, а освен това не съм и тренирал много на сингъл последно време. Така че ми трябва време, няма да се случи за една седмица или за един турнир. Беше дълъг процес изобщо да достигна до тук, но за да се завърна там, където искам, ще се нуждая от още много време и работа", обобщи британецът.


"С течение на мача заиграх по-добре. Започнах да сервирам по-добре. Реагирах на повече топки. Създадох шансове във втория сет, повече отколкото в първия. Така че имаше позитивни неща, но също така има много неща, върху които трябва да работя, не просто физически, но в своята игра. Всъщност точно това очаквах да получа от тази седмица - информация".


"Моята психологическа настройка се промени много, защото вече не чувствам болка. Преди това вечно бях притеснен - какво ще правя аз без тениса? Но всъщност, когато веднъж се отървах от блоката, осъзнах, че мога и без тениса. Тенисът не беше най-важното нещо за мен. Това не означава, че не съм щастлив да се завърна - щастлив съм. Мислех, че ще бъда съвсем различен, но ето ме тук - разочарован от загубата, което може би е добра новина. Ако искам да бъда отново на топ ниво, може би щеше да е странно просто да съм щастлив и да не се интересувам от резултата", завърши Анди Мъри. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини