17-годишен блести на старта в Умаг



17-годишен блести на старта в Умаг
Свързани турнири
Тагове
16-07-2019 09:41 | Николай Драганов

Роденият през 2001-ва година италианец Яник Синер постигна третата си победа в ATP тура. Синер, който преди година по това време беше №1160 в света, се наложи с 1:6, 6:3, 6:4 над португалеца Педро Соуса в първи кръг на турнира на червени кортове в Умаг.


В момента Синер се намира под №208 в ранглистата и е близо до първи пробив в Топ 200. Той е първият играч, роден през 2001-ва или по-късно, който през 2019-та спечели титла от "Чалънджър". След това дебютира с победа и в ATP - на турнира в Будапеща като "щастлив губещ", а на "Мастърс" турнира в Рим записа и първата си победа в турнир от такава категория.


Италианецът спечели едва три точки при ретур през първия сет, като същевременно беше пробит два пъти. Но в следващите два сета той проби четири пъти подаването на Соуса и се класира за втори кръг след 1 час и 43 минути.


В опит да достигне първия си четвъртфинал в ATP тура, Синер ще се изправи срещу Алиаз Бедене, който изненада петия поставен Марко Чекинато след 6:3, 6:2 за 1 час и 20 минути. Чекинато беше действащия шампион в Умаг, като по пътя към титлата през миналата година загуби само един сет.


В друг двубой от първи кръг Иржи Весели надигра Седрик-Марсел Стебе със 7:6(5), 3:6, 7:6(2), след малко над три часа на корта. Весели ще играе срещу осмия поставен Леонардо Майер или Пабло Андухар. 


Поставен под №1 в схемата в Умаг е Фабио Фонини, който почива в първи кръг, а във втори със сигурност ще срещне свой сънародник от Италия - Стефано Траваля или Томас Фабиано. Долната част на схемата се води от Борна Чорич, който очаква Корентин Муте или Салватора Карузо. В турнира участват още Ласло Джере, Душан Лайович, Филип Крайнович, Андрей Рубльов, Мартин Клижан, Робин Хаасе и други.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини