Багдатис слиза от голямата сцена на Уимбълдън



24-06-2019 13:08 | Станко Димов

Един от най-ексцентричните тенисисти Маркос Багдатис ще сложи край на кариерата си на започващия в началото на юли Уимбълдън. 34-годишният кипърец направи емоционално обръщение към феновете си, в което призна, че е време да се оттегли от голямата игра. Багдатис все пак загатна, че ще остане силно свързан с тениса, но ще обърне и подобаващо внимание на бременната си съпруга и двете им дъщери.

„Скъпи приятели,
Бих искал да отделя време за да ви кажа, че предстоящия Уимбълдън ще бъде последният турнир в моята кариера.

Изключително благодарен съм на организаторите за предоставената „уайлд кард“ за основната схема, която ми дава възможност да се сбогувам със спорта, който толкова много обичам и който бе част от моя живот в последните 30+ години.

Това решение не беше от най-лесните. Но за мен вече е трудно, особено физически, да се върна там, където се чувствам, че принадлежа.

Въпреки, че умът ми иска да го направи, границите на тялото ми ме възпрепятстват да поддържам и да играя постоянно на високо ниво, както изисквам от себе си. Последните две години бяха много трудни за мен, с непрекъснати травми и болежки.

Освен това имам красива съпруга, две млади дъщери и трето задаващо се бебе на хоризонта. Няма как да бъда по-щастлив да прекарвам повече време с всички тях у дома.

Въпреки че съм тъжен да кажа сбогом на спорта като активен играч, аз съм развълнуван за следващата глава от живота ми – ще бъда силно ангажиран с тениса и ще има редица възможности да продължавате да ме виждате в Тура.

Накрая, има толкова много хора, на които искам да благодаря за невероятното изживяване, като започна от моето семейство. През всички хора, които ми помогнаха да стана професионален тенисист и да бъда това, което съм в момента. Казвам ви благодаря, особено на майка ми и баща ми, които са зад мен през цялото време.

Благодаря ви, че винаги вярвахте в мен и ме накарахте да ставам по-добър. Моят отбор, моите близки приятели, както и феновете из целия свят – вие ме карахте да се чувствам добре дошъл на всяка една точка. Вашата любов и подкрепа наистина ще ми липсва.

Благодаря ви за невероятното изживяване. Нямам търпение да дам всичко от себе си в Лондон за последен път!
Всичко най-добро,
Маркос“.

Бившият №8 в световната ранглиста напуска тура с 4 титли на сметката си, последната от които спечели в Сидни през 2010 г. Освен това той има 10 загубени финала, най-значимият от които Australian Open (2006, отстъпи на Федерер).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини