Лео Меси също е част от новия формат на купа Дейвис



15-02-2019 15:49 | Станко Димов

Голямата звезда на Барселона и Аржентина – Лионел Меси, е сред инвеститорите в новия формат на купа „Дейвис“, който ще се проведе в края на годината в Мадрид.

Припомняме, че отборният турнир от този сезон се организира от компанията „Космос“, чийто основател е друг футболист на Барселона – Жерар Пике. В следващите 25 години „Космос“ ще организира купа „Дейвис“, като за този период ще бъдат инвестирани 3 млрд. долара.

„Лео (Меси) е запознат повече от всеки друг с проекта, защото той е част от „Космос“. Той е партньор, той е част от семейството на „Космос“, той харесва тениса. С него се познаваме от 18 години, откакто той дойде в клуба, и винаги съм опитвал да споделям с него различни идеи. Той обича да е част от това“, коментира Пике преди официалната церемония по тегленето на жребия за световната група. Двубоите ще играят на „Каха Магика“ в Мадрид в периода 18-24 номеври.

Решението на Пике да промени формата на световната група не беше прието добре от някои от легендите в този спорт. Роджър Федерер наскоро каза, че се опасява турнирът да се превърне в „Пике Къп“.

„Мразя го (израза „Пике Къп“). Не става въпрос за мен, не искам името ми да бъде име на надпреварата“, каза по темата Пике.

„Купа Дейвис има толкова богата история. Надявам се, че ще променим тази нагласа и след няколко години те ще се върнат и ще кажат, че са сгрешили и че Купа Дейвис е по-жива от всякога.

„Уважавам мнението и на Лейтън Хюит, който беше велик играч. Разбирам, че когато един футболист влезе в света на тениса ситуацията изглежда странна, но в края на краищата аз няма да променям правилата на тениса“.

Мадрид ще бъде домакин на първите две издания на новия формат на световната група за купа „Дейвис“. След това е много вероятно надпреварата да се премести на кортовете в Индиън Уелс, които са собственост на Лари Елисън, който също има свой дял в „Космос“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини