Стефан Цветков: Горан Джокович е подготвил изненади (видео)



19-01-2019 11:57 | Tennis24.bg

Председателят на Българска федерация по тенис Стефан Цветков коментира очакванията си за турнира Sofia Open, както и пристигането на знаменития треньор и чичо на Рафаел Надал - Тони Надал.

"Радвам се, че откликнаха приятели и големи имена в тениса. Ние сме едно голямо тенис семейство и работим за консолидиране по най-добрия начин в спорта. Тези хора милеят за тениса. Това, което правим и като ръководство, а и с хората, които ни помагат, е за популяризация на нашата столица и на България. Знаем каква е конкуренцията не само в спорта, но и в икономиката, в бизнеса.

От нас зависи как ще се развиваме. Колкото повече деца и любители на спорта привлечем, колкото по-успешен е турнирът, толкова по-голяма е печалбата за всички - а именно нови деца по клубовете, нови потенциални спонсори за Мико, за Адриан, за федерацията. Това е кръг от свързани неща, които целенасочено правим, и мисля, че сме все по-близо до една солидна база и ще очакваме резултати", коментира Цветков.

"И Тони Надал, и Горан Джокович са не просто посланици на Sofia Open, това са хора от тенис семейството, които имат мисия , които се радват и искат да популяризират спорта. Тези хора са като мисионери и помагат. А ние на местно ниво трябва да създадем условията да се развива спортът и надявам се да успеем, за да има и инвестиции в спорта.

Благодарен съм на всички, които ни подкрепиха в това предизвикателство. Екипът е силен не само като индивидуалности в своите области, но и като екип. Каквото зависи от него е направено, сега е ред на феновете. А изненадите, които Горан е подготвил ще следват своя възходящ ред в следващите две седмици ”, каза още шефът на родната тенис федерация.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини